abonneren

Advertentie-inkomsten Google opnieuw gestegen

Google's dominantie over het internet lijkt niet te stuiten. Het is Google opnieuw gelukt om nog meer zoekvragen te converteren in advertentieclicks. Uit de maandelijkse rapportage van ComScore blijkt dat in april het aantal betaalde clicks met 19.6 procent is toegenomen vergeleken met vorig jaar. In maartnam het aantal betaalde clickstoe met2,7 procent en in februari was de groei 3,1 procent. Wall Street was onder de indruk van Google's resultaten en de aandelen van Google stegen met 2,5 procent.
Analisten verwachten dat door de goede resultaten de aandelen Google dit jaar tot een nieuwe recordhoogte kunnen stijgen.

Sommige analisten zijn voorzichtig optimistisch omdat de data alleen voor de Amerikaanse markt geldt. Indien Google de groei kan vasthouden dan komt de maandelijkse omzet hoger uit dan verwacht.

Yahoo zag het aantal betaalde clicks op zijn zoekdienst juist dalen met 4,4 procent en Microsoft zag een daling van maar liefst 9 procent. Hoe langer Yahoo en Microsoft slechter blijven presteren dan Google, des te groter is de kans dat de twee bedrijven alsnog zullen fuseren.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord