ADV: 5 apps voor een (thuis)kantoor op afstand

Er zijn tal van apps waarmee je overal en altijd bij je bestanden en documenten kunt. Daarnaast er zijn nog zo veel andere slimme hulpjes voor wie veel onderweg is. We laten je kennismaken met 5 apps die eigenlijk op geen enkele smartphone of tablet mogen ontbreken.

  Dit artikel wordt je aangeboden door Xerox. De redactie van PCM was niet betrokken bij de totstandkoming ervan.

Digitale visitekaartjes

Ondanks dat we steeds meer digitaal doen, is het nog heel normaal om visitekaartjes op zak te hebben. Maar wat doe je met al die kaartjes die je van anderen krijgt? Met CamCard kun je deze papieren relieken op een slimme manier inscannen en – dankzij taalherkenning – ordenen en eventueel aan je adressenboek toevoegen. Daarnaast is het met CamCard ook mogelijk om een digitaal visitekaartje van jezelf te delen met anderen. CamCard is er voor iOS, Android en Windows Phone.

Overal en altijd printen

Deze superhandige oplossing bestaat uit een app (Xerox PrintBack) en een stukje software dat je op je thuisserver installeert (Xerox PrintBack Agent). Met de PrintBack App (beschikbaar voor Android en iOS) kun je foto’s en documenten vanaf iedere gewenste locatie naar je printer thuis of op kantoor sturen. Dat doet de app door deze in een bepaalde map van Dropbox te plaatsen of naar een door jou ingesteld e-mailadres te sturen. De Xerox PrintBack Agent checkt periodiek of er een nieuwe printopdracht is, haalt deze op en zorgt ervoor dat deze automatisch voor je wordt afgedrukt. Handig als je bijvoorbeeld over een vaste inktprinter beschikt.

Mobiel wordt handscanner

Office Lens is een gratis app van Microsoft die speciaal ontwikkeld is om documenten met de camera in te scannen en deze bijvoorbeeld om te zetten naar pdf, Word of PowerPoint. Het perspectief wordt hierbij automatisch gecorrigeerd. Het resultaat kan direct (online) worden bewaard of worden doorgestuurd naar één van je contactpersonen. Er zit een ook een functie in die speciaal gemaakt is voor het maken van foto’s van een whiteboard. Kortom, ideaal tijdens vergaderingen. Office Lens is er voor iOS, Android en uiteraard Windows Phone.

Kleurrijke verhalen vertellen

Hoe maak je een aantrekkelijke uitnodiging voor een congres, een mooie nieuwsbrief of stel je een boeiend fotoverslag samen van een bijeenkomst met relaties? Als je over een iPad beschikt, dan raden we je zeker aan om de app Adobe Slate te installeren. Hierin kies je de foto’s die je wenst te gebruiken, maak je titels en teksten en gebruik je één van de prachtige thema’s om er snel een digitaal magazine van te maken. Verhalen die met Slate worden gemaakt, kunnen vervolgens eenvoudig via een url worden gedeeld met anderen. Helaas dus alleen voor iPad.

Moeiteloos onkosten declareren

Het vervelendste van als je vaak onderweg bent, is dat je achteraf vaak veel tijd kwijt bent aan het declareren van de onkosten, uren en/of afgelegde kilometers. Met Expensify kun je moeiteloos je bonnetjes inscannen en je reisvergoeding bepalen door de route in te voeren in Google Maps. Ook is het mogelijk om je gemaakte uren te berekenen. Van al deze zaken maak je vervolgens op je mobiel een reportage die je dan weer direct kunt verzenden via e-mail of bewaart als pdf. Expensify is er voor Windows Phone, Android en iOS.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: tablet, smartphone, apps, afstand, kantoor, onderweg