abonneren

Adoptie DisplayPort op pc's langzamer dan op notebooks

De populariteit van de displayport-connector zal op pc's een stuk lager liggen dan op notebooks. Fabrikanten van notebooks zijn veel eerder geneigd de nieuwe monitorstandaard te ondersteunen omdat er geen verplichting is oudere standaarden (vga, dvi) te blijven ondersteunen.Het is de verwachting dat displayport op pc's niet zo hard zal lopen als op laptops. Displayport is een stuk zuiniger dan dvi en vga, maar voor desktopsystemen is dit niet heel erg relevant.

Er speelt nog een ander probleem bij displayport: monitorfabrikanten staan niet te springen om deze standaard in hun monitor te gebruiken. Omdat displayport wezenlijk anders is dan vga of dvi/hdmi moet er een extra chip geplaatst worden. Dat kost uiteraard geld. Maakt een fabrikant alleen gebruik van displayport, dan is de monitor niet compatibel met alle huidige pc's en notebooks in de markt -- eveneens een onverstandige keuze.

Volgend jaar zullen zowel Intel als AMD overstappen op displayport in alle chipsets, waardoor de populariteit van deze interface een oppepper zou moeten krijgen.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie