abonneren

"Adopteer deze hond anders gaat hij er aan"

Een nieuwe website probeert op een shockerende manier bezoekers zo ver te krijgen dat ze een hond uit een asiel adopteren. Op de website kan de bezoeker zien hoe lang - of kort - het duurt voordat de hond wordt afgemaakt omdat er geen tehuis voor hem of haar is gevonden.De dierenrechtenactivisten achter de website dogsindanger.com komen op voor het lot van asielhonden. In de VS worden asielhonden waar geen tehuis voor wordt gevonden afgemaakt omruimte vrij te maken in de overvolle dierenasiels.
Volgens de organisatie American Humane Association worden er in de VS jaarlijks drie miljoen asielhonden afgemaakt.

"Dit gebeurt in ons land, in onze achtertuin," aldus Alex Aliksanyan van de Buddy Fund, de groep achter de website. "Het wordt overdekt met een deken van aardigheid en zoetsappigheid. We duwen nu de waarheid in het gezicht van de consument - doe er iets aan of besef in ieder geval dat je een onderdeel van het probleem bent."

Op de site staat ook een "herdenkingsmonument" met daarop de namen, foto's en euthanasiedata van de afgemaakte honden.

Aliksanyan benadrukt dat de site geen plek is voor ouders om met hun kinderen een hondje uit te zoeken. "Het is geen leuke site waar puppies rondhuppelen. Het is daar niet voor bedoeld. We draaien het om. We zeggen dat deze huisdieren dood gaan en tonen hun gezichten."

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord