abonneren

Adobe werkt aan online versie Photoshop

Photoshop Express wordt een gratis, afgeslankte, online versie van zijn grote broer Adobe Photoshop. Adobe begon vorig jaar met de ontwikkeling van de online variant om te concurreren met andere online applicaties zoals Google's Picasa. Photoshop Express is een Flash-applicatie die volledig in de browser draait. Express is niet bedoeld als vervanging van bestaande producten van Adobe. Photoshop Express zal advertenties hebben om de kosten van de applicatie te compenseren.

"Het is een nieuw lid van de Photoshop-familie, bedoeld om Adobe's imaging-technologie direct beschikbaar te maken voor een grote groep mensen," schrijft Photoshop productmanager John Nack op zijn weblog.

Photoshop Express volgt na Premiere Express die Adobe in februari lanceerde. Met Premiere Express kunnen gebruikers online video bewerken. Premiere Express wordt gebruikt door populaire sites als Photobucket, MTV.com en YouTube's TestTube.

Adobe heeft nog niet bekendgemaakt wanneer Photoshop Express wordt gelanceerd, alleen dat het druk bezig is met de ontwikkeling van de online applicatie.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: