Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord
abonneren

Adobe verwacht omzetdaling, ontslaat 600 man

Adobe presenteerde gisteren zijn nieuwe omzetverwachting en kondigde meteen aan 600 man personeel te ontslaan. Het bedrijf vreest tegenvallende verkopen door de huidige economische situatie. Het aandeel Adobe verloor prompt zeven procent van zijn waarde.Adobe onderneemtactie om de kostenzoveel mogelijk te drukken.Het ontslaan van personeel is hier slechts een onderdeel van. De ontslagen worden over alle locaties en divisies gespreid.
Adobe is zich ervan bewust dat de gedwongen ontslagen een kostenpost van $44 tot $50 miljoen met zich meebrengen, maar ziet dit als een noodzakelijke stap.

Vooral de tegenvallende verkoop van Creative Suite 4 heeft een flinke deuk in de omzet van het vierde kwartaal geslagen. Aanvankelijk verwachtte Adobe nog $925 tot $925 miljoen om te zetten, inmiddels is dit bijgesteld tot $912 tot $915 miljoen. Voor het eerste kwartaal van 2009 verwacht Adobe nog een lagere omzet: $800 tot $850 miljoen.

The Register

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

dinsdag 16 januari

Laatste reactie