Adobe versterkt positie streaming-videomarkt

Streaming video is hot en iedereen wil er iets mee doen. Adobe heeft het videosoftware-bedrijf Serious Magic gekocht om zijn positie op de streaming-videomarkt te versterken. Serious Magic is bekend om zijn 'direct to disk'-opnamesoftware DVRack en zijn videoprogramma's Visual Communicator en Vlog It. Doordat razend populaire websites als YouTube en MySpace gebruik maken van Adobe's Flash voor hun streaming-video filmpjes is het markaandeel van Flash in de streaming-videomarkt gestegen van een bijna-nulpositie naar één van de topposities.

Het probleem voor Adobe is nu om het momentum in stand te houden en een manier te bedenken om geld te verdienen aan de toenemende migratie van de video-industrie naar Flash. Adobe hoopt dat de overname van Serious Magic zal helpen om Flash populairder te maken bij de consument.

De komende tijd zullen de producten van Serious Magic nog apart verkocht worden maar in de toekomst zal Adobe de sofware integreren in zijn eigen producten.

Mark Randall, de grote baas bij Serious Magic, zal bij Adobe de functie krijgen van ’chief strategist of dynamic media’.

Het is niet bekend voor welk bedrag Serious Magic van de hand is gedaan.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: