Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord
abonneren

Adobe vecht voor open camcorder-standaard

Adobe probeert camcorderfabrikanten zo ver te krijgen het CinemaDNG-formaat te gaan gebruiken. Op deze manier moet er een einde komen aan de wildgroei van (veelal incompatibele) formaten die er op dit moment gebruikt worden.Consumentenworden op dit momentheen en weer gegooid tussen verschillende camcorderformaten, vooral op het gebied van high definition. Het converteren van dit soort bestanden kost veel tijd en gaat ten kostevan de beeldkwaliteit. Adobe hoopt dat dit soort problemen voorkomen worden als alle camcorders dezelfde standaard gaan hanteren: CinemaDNG.

Zoals al blijkt uit de naam, is Adobe's DNG (Digital Negative Specification) de basis van het CinemaDNG-formaat. CinemaDNG moet een open standaard worden die door alle fabrikanten gratis gebruikt kan worden. Een aantal fabrikanten, waaronder Panasonic, hebben zich al achter Adobe geschaard. Wanneer het CinemaDNG-formaat daadwerkelijk beschikbaar zal zijn, is niet bekend.

Digital Trends

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 30 november

donderdag 09 november

Laatste reactie