abonneren

Adobe trekt de stekker uit GoLive

Sinds de overname van Macromedia en de bijbehorende toevoeging van Dreamweaver aan het portfolio, is de interesse in Adobe's GoLive tot een minimum gedaald. Deze wysiwyg html-editor blaast nu zijn laatste adem uit, Adobe stopt met de ontwikkeling en distributie van het pakket.Adobe kocht in 1999 de rechten op GoLive op van het Duitse GoLive Systems, dat het pakket zelf onder de naam CyberStudio aanbood.
GoLive is een webeditor die zich vooral specialiseert in html en in die hoedanigheid delft het pakket het onderspit tegen Dreamweaver, dat veel geavanceerder is en ook veel meer inspringt op moderne technieken als AJAX.

Adobe claimt dat GoLive een belangrijke schakel geweest is om design naar het web te brengen. Het bedrijf denkt dat dit doel gerealiseerd heeft en promoot nu Dreamweaver om complete applicaties naar het web te brengen. Ontwikkelaars zijn het met Adobe eens: GoLive is door de meeste ontwikkelaars al enige tijd geleden in de steek gelaten.

Adobe biedt GoLive-gebruikers een goedkope upgrade naar Dreamweaver ($199 in plaats van $399) en belooft dat gebruikers voorlopig gewoon support zullen blijven krijgen.

BetaNews

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: