abonneren

Adobe toont online versie Photoshop

Adobe Systems gaf afgelopen dinsdag op de Max 2007 Developer Conference een presentatie van de aankomende online versie van zijn populaire fotobewerkingspakket Photoshop. De online versie van Photoshop heet Photoshop Express en werkt met Flash waardoorde applicatievolledig in de webbrowser draait. De afgeslankte versie van Photoshop is bedoeld voor consumenten en niet voor professionele ontwikkelaars. Adobe ziet het als een aanvulling op de bestaande versies van Photoshop.

In de presentatie toonde Geoff Baum, productmanager bij Adobe, hoe gebruikers met de online applicatie snel afbeeldingen kunnen aanpassen. Met één klik op de muis kan de gebruiker rode ogen en andere ‘vlekjes' corrigeren. De applicatie kan ook een thumbnail maken van een afbeelding waarop de gebruiker kan zien hoe verschillende effecten, zoals sepia-toon, eruit zien. Door op een thumbnail te klikken, kan de gebruiker het gewenste effect toepassen.

Onder het hoofdvenster is een tijdslijn te zien van thumbnail-afbeeldingen. Hierdoor kan de gebruiker in één oogopslag zien welke veranderingen hij heeft aangebracht en gemakkelijk terugkeren naar een eerdere versie van de afbeelding.

Het aanwezige publiek was het meeste onder de indruk van de mogelijkheid in Photoshop Express om een bepaalde selectie kleuren in een afbeelding in één keer te veranderen. Baum bewerkte een foto van een auto door een bepaalde kleur in de auto en de achtergrond in één keer te veranderen.

Met Photoshop Express kunnen gebruikers ook gemakkelijk slideshows creëren, afbeeldingen delen met andere gebruikers en afbeeldingen ‘embedden' in webpagina's.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: