abonneren

Adobe toont nieuwe Flash Lite Distributable Player

Adobe heeft tijdens het GSMA Mobile World Congress de Adobe Flash Lite 3.1 Distributable Player, een nieuwe mobiele runtime, aangekondigd. Met de nieuwe speler kunnen ontwikkelaars en contentaanbieders op Flash-gebaseerde applicaties creëren die met de runtime installer direct gedistribueerd kunnen worden. De Distributable Player is direct beschikbaar als publieke Bèta en ondersteunt aanvankelijk Nokia S60- en Windows Mobile-apparaten.

De Adobe Flash Lite 3.1 Distributable Player biedt nieuwe mogelijkheden voor het leveren en monitoren van op Flash-gebaseerde mobiele applicaties. Door gebruik te maken van de nieuwe runtime, maken aggregators - zoals GetJar, Thumbplay en Zed - het mogelijk voor contentaanbieders om hun applicaties via het web te leveren aan mobiele gebruikers.

Contentontwerpers kunnen er ook voor kiezen om hun applicaties te promoten en distribueren via hun eigen bestaande distributiekanalen. Merken en contentaanbieders die al gebruik maken van de Distributable Player zijn onder andere Accuweather, Dolce & Gabbana, Digital Chocolate, Disney, Finetune, Gazzetta dello Sport, Nespresso en Uclick.

"De Distributable Player heeft hetzelfde distributiemodel als onze Flash Player voor de desktop", zegt David Wadhwani, general manager en vice president, Platform Business Unit bij Adobe. "Met deze nieuwe runtime en Adobe's populaire authoring tools kunnen Adobe Flash Platform-ontwikkelaars hun creativiteit de vrije loop laten en nieuwe, innovatieve games en andere mobiele applicaties ontwikkelen. Ze bereiken hiermee een veel breder publiek via verschillende schermen en platformen."

De Distributable Player is de eerste stap van Adobe richting het leveren van een runtime die altijd en overal ‘over-the-air' geüpdate kan worden, een doelstelling zoals geformuleerd door het Open Screen Project. Dit project, aangekondigd in mei 2008, is in het leven geroepen om een consistente runtime-omgeving te leveren op televisies, desktops, mobiele apparaten en andere consumentenelektronica. Het initiatief wordt geleid door Adobe en meer dan 20 grote partners uit de industrie nemen deel. Zij werken samen om webcontent en op zichzelf staande applicaties te leveren op verschillende apparaten waarbij gebruik gemaakt wordt van de mogelijkheden van het Adobe Flash Platform.

Beschikbaarheid en ontwerpwedstrijd
De Distributable Player ondersteunt ‘over-the-air' downloads voor consumenten in de Verenigde Staten, Groot-Brittannië, Spanje, Italië en India. Hier komen in de loop van de tijd meer landen bij. Ontwerpers van over de hele wereld kunnen Flash-applicaties ontwikkelen met de gratis Bèta die te downloaden is via www.adobe.com/go/distribute. De runtime is onderdeel van een oplossing die autorisatieondersteuning bevat uit Adobe Creative Suite 4 en de Adobe Mobile Packager. Dit is een desktop-tool waarmee ontwikkelaars een SWF-bestand geschikt kunnen maken voor een Windows Mobile- of een Nokia S60-installatiebestand.

Daarnaast kondigen Adobe en Nokia het Open Screen Project Fund aan om de ontwikkeling van mobiele applicaties gebaseerd op het Flash Platform aan te moedigen. Adobe sponsort ook de Flash Lite Developer Challenge. Dit is een wedstrijd die de ontwikkeling van rijke mobiele applicaties een extra stimulans geeft. Kijk voor meer informatie op www.flashlitedeveloperchallenge.com.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie