abonneren

Adobe test nieuwe Flash Player

Adobe start binnenkort een betatestprogramma voor de nieuwe versie van zijn Flash Player-software.Flash Player 10, die de codenaam Astro heeft, bevat een aantal verbeteringen waaronder betere ondersteuning voor 3D animaties en videohardware-acceleratie. Adobe zegt dat Flash Player 10 visuele effecten ondersteunt die met Adobe's gatis Pixel Bender-tools zijn gemaakt. Ontwikkelaars kunnen zelf code schrijven om allerlei visuele effecten te creëren die door Flash Player gerenderd kunnen worden.
Ontwikkelaars kunnen ook de code laten renderen door de grafische processor waardoor de prestaties versneld worden en bandbreedte voor de CPU vrijkomt.

De betaversie van Flash Player 10 is te downloaden op Adobe's Labs-site. Flash Player 10 werkt onder Windows Vista, Windows XP, Windows Server 2003, Windows 2000, Mac OS X en Linux.

Volgens Adobe zullen sommige van de nieuwe functies in Flash Player 10 toegevoegd worden aan een toekomstige versie van Adobe AIR en het Open Screen Project (OSP). OSP is een poging van Adobe om een consensus te krijgen over het gebruik van Flash-technologie in mobiele apparaten.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: