abonneren

Adobe sluit zich aan bij LiMo om Flash te promoten

Om het gebruik van Flash verder te promoten is Adobe lid geworden van de LiMo-groep. Het LiMo-consortium is een samenwerkingsverband van bedrijven die Linux op mobiele telefoons promoten. Een Flashplayer van Adobe is onmisbaar op computers. Maar het succes van de lite Flash versie voor mobiele telefoons blijft een beetje achter. De nieuwste mobiele telefoons worden steeds krachtiger.
Adobe probeert nu met een nieuwe lichtgewicht versie de mobiele markt te veroveren. Deze versie is functioneel volledig  vergelijkbaar met de computerversie van de Flash Player.  De nieuwe mobiele Flash player 10.1 is door Adobe aangekondigd en zal nog in de eerste helft van 2010 verschijnen.

Flash ontbreekt nog op de populaire iPhone, de iPod Touch en de iPad. Hier is Adobe niet gelukkig mee. Door lid te worden van de LiMo wordt het pad geëffend naar andere grote  namen in de mobiele telefoonmarkt. Andere leden van LiMo zijn: LG, NEC, NTT Docomo, Orange, Panasonic, Samsung, SK Telecom, Telfonica, Vodafone en Verizon Wireless.

Adobe zal tools voor het gebruik van Flash aan het consortium beschikbaar stellen. Hierdoor wordt het maken van Flashtoepassingen voor mobiele telefoons makkelijker. Dit zal het gebruik van Flash op deze telefoons bevorderen, zo is de verwachting.

Adobe heeft zijn lidmaatschap van LiMo bekend gemaakt op het Mobile World Congres in Barcelona.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord