abonneren

Adobe schakelt stille Acrobat-updates in

Adobe gaat vanaf volgende week stille updates uitbrengen voor Adobe Reader en Adobe Acrobat. De updates worden onzichtbaar voor de gebruiker geïnstalleerd. Het is de bedoeling dat met deze stap de twee pakketten aanzienlijk veiliger worden.Acrobat en Reader staan bekend om de vele veiligheidslekken die ontdekt worden en een mogelijk doelwit van hackers zijn.
Daarom wil Adobe een beter beveiligingsbeleid invoeren. Updates zijn in de toekomst niet meer optioneel (waarbij het meerendeel van de mensen vergeet de update te installeren), maar worden op de achtergrond automatisch doorgevoerd.

De meeste gebruikers hebben de automatische updater zelfs al op hun pc staan; Adobe levert de updater al sinds oktober vorig jaar mee, maar gaat vanaf volgende dinsdag de functionaliteit pas inschakelen. De functionaliteit is overigens wel uitgebreid bèta-getest. Wie liever niet heeft dat Adobe updates uitvoert zonder toestemming kan deze mogelijkheid overigens gewoon uitschakelen (manual mode of semi-automatic mode). Wie zijn updater al op manual of semi-automatic heeft ingesteld, zal deze optie behouden. Wel gaat Adobe gebruikers vragen of ze niet over willen stappen op automatische updates.

MacWorld

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: