abonneren

Adobe noteert recordomzet

Softwarefabrikant Adobe heeft in het vierde kwartaal van 2008 een recordomzet geboekt. Voor het zesde jaar op een rij boekt het bedrijf een groei van meer dan tien procent. Het bedrijf kondigde korte tijd geleden nog aan een deel van het personeel te moeten ontslaan wegens de slechte economie.Adobe heeft in het vierde kwartaal van 2008 eenomzet van $915.3 miljoen weten te behalen. Dat is $4.1 miljoen meer dan in het vierde kwartaal van 2007 en $23.9 miljoen meer dan het derde kwartaal van 2008.
De totale jaarlijkse omzetgroei is maar liefst 13 procent, precies wat het bedrijf aan het begin van dit jaar gehoopt had.

Dat Adobe een recordomzet geboekt heeft is opzienbarend; de nieuwe CS4-suite verkoopt door de slechte economische situatie een stuk slechter dan zijn voorgangers. De aanvankelijke verwachting was dat Adobe in het vierde kwartaal dan ook bijna $950 miljoen zou binnenslepen.

Voor het volgende kwartaal verwacht Adobe $800 tot $850 miljoen omzet te behalen. Deze verminderde omzet wordt toegeschreven aan de economische malaise. De 600 aangekondigde ontslagen zullen dan ook gewoon doorgezet worden.

BetaNews

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: