abonneren

Adobe: Mobile Flash krijgt multi-touch support

Adobe's CTO Kevin Lynch heeft aangekondigd dat een volledige versie van Flash voor mobiele telefoons eind dit jaar beschikbaar zal zijn als beta-versie. Begin volgend jaar zal Mobile Flash ook ondersteuning gaan bieden voor multi-touch en accelerometer functies, die in smart phones als de iPhone zitten.De aankondiging wakkert de geruchten aan dat Apple's iPhone eindelijk Flash zou kunnen gaan gebruiken in zijn browser Mobile Safari. Tot nu toe was dit nog niet mogelijk, waardoor een groot aantal websites niet bruikbaar waren op het toestel.
De CTO liet echter weten dat de bal voorlopig nog steeds bij Apple ligt.

Ook andere toestellen, zoals bijvoorbeeld android-toestellen als de HTC Magic zullen gebruik kunnen maken van de nieuwe versie van Flash. Adobe zal verschillende zogeheten API's uitbrengen voor de software. Een API is een Application Programming Interface: een verzameling definities op basis waarvan een computerprogramma kan communiceren met een ander programma of onderdeel.

Ook zal Mobile Flash GPS gaan ondersteunen, waardoor er een boel nieuwe mogelijkheden komen voor locatie-gebaseerde websites op je mobiele telefoon.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: