abonneren

Adobe maakt Flash geheel dynamisch

Met ingang van Flash Media Server 3.5 is het mogelijk om dynamische Flash-streams aan te bieden. Dat houdt in dat de videokwaliteit automatisch wordt aangepast aan de bandbreedte van de gebruiker. Dit voorkomt het haperen van clips tijdens het afspelen.Ook tijdens het kijken kan de bitrate constant worden aangepast, zodat de stream ook bij variërende bandbreedte vloeiend af zal blijven spelen. Deze nieuwe techniek is uiterst interessant, omdat vrijwel alle grote contentleveranciers op het internet gebruik maken van Flash Media Server.

Naast dynamische streams biedt Flash Media Server 3.5 nu ook de optie om live streams te pauzeren en op een later tijdstip te vervolgen, of om instant replays te bekijken. Vooral bij sportevenementen zijn dit handige nieuwe features.

Een ander klein nieuwtje uit de koker van Adobe is dat het druk samenwerkt met chipfabrikant ARM om Flash en AIR geheel te ontsluiten voor mobiele apparaten met een ARM-chipset. Op dit moment werkt alleen Flash Light op de meest sterke ARM-chips. ARM-chips bevinden zich in de meeste smartphones en een groot deel van de mobiele telefoons.

Webwereld

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie