Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord
abonneren

Adobe maakt Flash geheel dynamisch

Met ingang van Flash Media Server 3.5 is het mogelijk om dynamische Flash-streams aan te bieden. Dat houdt in dat de videokwaliteit automatisch wordt aangepast aan de bandbreedte van de gebruiker. Dit voorkomt het haperen van clips tijdens het afspelen.Ook tijdens het kijken kan de bitrate constant worden aangepast, zodat de stream ook bij variërende bandbreedte vloeiend af zal blijven spelen. Deze nieuwe techniek is uiterst interessant, omdat vrijwel alle grote contentleveranciers op het internet gebruik maken van Flash Media Server.

Naast dynamische streams biedt Flash Media Server 3.5 nu ook de optie om live streams te pauzeren en op een later tijdstip te vervolgen, of om instant replays te bekijken. Vooral bij sportevenementen zijn dit handige nieuwe features.

Een ander klein nieuwtje uit de koker van Adobe is dat het druk samenwerkt met chipfabrikant ARM om Flash en AIR geheel te ontsluiten voor mobiele apparaten met een ARM-chipset. Op dit moment werkt alleen Flash Light op de meest sterke ARM-chips. ARM-chips bevinden zich in de meeste smartphones en een groot deel van de mobiele telefoons.

Webwereld

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 30 november

donderdag 09 november

Laatste reactie