abonneren

Adobe legt laatste hand aan AIR

Adobe AIR, het nieuwe online/offline web2.0-platform van Adobe, is eindelijk aan versie 1.0 aanbeland. AIR brengt webapplicaties naar de desktop en biedt zo het beste van beide werelden. Zo zijn er veel voordelen van het lostrekken van sites uit de standaard browser.Een van de eerste AIR-applicaties is de eBay Desktop.Met deze applicatie kunnen eBay-gebruikers hun veiligingen (zowel aankopen als verkopen) bekijken en beheren. De gegevens worden constant ververst en de applicatie biedt de mogelijkheid de gebruiker te waarschuwen bij het naderen van het einde van een veiling.
Dit soort functies zijn niet mogelijk bij eBay via de webbrowser. Een andere applicatie is Buzzword, een tekstverwerker die content naadloos online en offline opslaat. Bedrijven als AOL, Nasdaq en Nickelodeon hebben toegezegd ook met applicaties te komen.

Net als Adobe's Flash-standaard is AIR geheel gratis te gebruiken. Zelfs de developers kit van AIR is gratis, waardoor iedereen zonder geld te investeren applicaties kan schrijven. De client en sdk zijn te vinden op de website van Adobe, evenals een lijst van reeds beschikbare applicaties.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie