abonneren

Adobe lanceert Acrobat 9 en Acrobat.com

Adobe, de uitvinder van het nu gestandaardiseerde PDF formaat, heeft Acrobat 9 en de nieuwe webdienst Acrobat.com gelanceerd. Acrobat 9 bevat diverse leuke vernieuwingen. Zo is het mogelijk flash te integreren in pdf-documenten, waardoor flash-filmpjes en zelfs complete applicaties in de pdf-documenten te raadplegen zijn. Hiermee worden pdf documenten dus een stuk interactiever. Met behulp van Acrobat Reader 9 (waarschijnlijk eind juli beschikbaar) zijn deze gewoon te gebruiken. Een andere leuke functie is ‘Compare Pages'.
Hiermee kunnen twee documenten op pixelniveau vergeleken worden. Zo is het dus mogelijk de verschillen tussen twee gescande documenten aan het licht te brengen.

Verder kunnen alle versies van Acrobat 9 nu standaard formulieren interactief maken, iets wat vroeger alleen met de duurste variant mogelijk was. Nieuw is ook de Portfolio-functie, die voortborduurt op PDF Packaging. Hiermee kunnen op een chique manier diverse bestanden, ook niet-pdf bestanden, samengevoegd worden in één map. De pdf bestanden worden daarbij gecomprimeerd. Deze portfolio's kunnen vervolgens online gedeeld worden via Acrobat.com. Acrobat 9 komt waarschijnlijk in juli uit in drie varianten: Standard (€ 349) , Pro (€ 559) en Pro Extended (€ 819). De Pro versie zal ook beschikbaar zijn voor Mac OS X.

Acrobat.com is een nieuwe webdienst die vandaag als publieke bèta beschikbaar is geworden. Op Acrobat.com kunt u gratis pdf's maken en gebruik maken van Buzzword, een online tekstverwerker waaraan u gezamenlijk met anderen tegelijkertijd kunt werken. Ook krijgt u 5 GB aan opslagruimte voor documenten. Acrobat.com is nog in zijn Beta fase en daardoor gratis. Echter zal de dienst volgens Adobe gratis blijven, maar via eventuele abonnementen zullen extra mogelijkheden beschikbaar zijn. In de toekomst zal de gratis versie dus beperkt zijn. Neem zelf een kijkje en meld u aan op www.acrobat.com.

Geschreven door: Gerard Sombroek op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie