abonneren

Adobe kondigt Flash Player 10.1 aan

Adobe heeft Flash Player 10.1 aangekondigd. Dat lijkt een kleine vooruitgang, maar de werkelijkheid is dat de nieuwe Flash Player nu ook in een mobiele versie geleverd wordt. Smartphones hoeven dus geen gebruik meer te maken van een 'lite'-versie van Flash.Interessant is het lijstje aan ondersteunde besturingssystemen. Naast de normale desktopsystemen (Windows, OS X, Linux) is Flash Player 10.1 ook geschikt voor mobiele platformen.Adobe noemt hierbij expliciet Symbian S60, Google Android, Palm webOS en Windows Mobile 6.5.
Grote afwezige is het iPhone OS. Adobe verwacht dat de eerste smartphones met Flash 10.1 in de eerste helft van 2010 in de winkel zullen liggen. Deze smartphones zullen hardwarematige acceleratie voor het weergeven van h.264-video ondersteunen. Hiervoor maken ze gebruik van Qualcomm's Snapdragon of nVidia's GeForce/Ion/Tegra-chipsets.

Ook Google zet zijn gewicht achter Adobe. De zoekgigant steunt het Open Screen Project, bedoeld om Flash-video overal te ontsluiten. Dat is een opzienbarende stap, want Google heeft zich in het verleden nooit voor Flash uitgesproken. Het lijkt er dus op dat het Chrome OS gebruik zal maken van Flash en misschien zelfs Adobe's AIR. Dat is vooral slecht nieuws voor Microsoft, dat met zijn Silverlight-platform moeite heeft marktaandeel te winnen.

The Register

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie