abonneren

Adobe komt met tweede editie van PDF Print Engine

Het PostScript-tijdperk begint aan zijn eind te komen. De volgende generatie printegines van Adobe maakt zijn opwachting.Lang geleden in een sterrenstelsel hier niet ver vandaan was de software om te printen gebaseerd op PostScript. Het moderne alternatief voor PostScript was lange tijd Adobe's PDF Print Engine. Adobe komt in juli met versie 2 vandeze Print Engine.

Adobe is de machtigste speler in de markt voor printsoftware. De eerste versies van PDF waren beperkte versies van PostScript, specifiek bedoeld voor het printen van gewone tekstdocumenten. Adobe heeft allerlei functies aan PDF toegevoegd waardoor het zijn PostScript-achtergrond is ontstegen. Maar veel printers en printnetwerken zitten nog steeds vast aan PostScript.

De grootste aanpassing in de nieuwe versie van de PDF Print Engine is de ondersteuning voor het ‘variable data publishing' (VDP) model. De oude PostScript-standaard kon grafische data alleen renderen in een vaste resolutie. De resolutie kon geschaald worden, maar er was maar een enkele resolutie. Wanneer er in een document rasterafbeeldingen en vectorafbeeldingen door elkaar werden gebruikt, zag het eindresultaat er niet altijd even goed uit. Ook het transparant maken van afbeeldingen en het tonen van bepaalde kleuren - vooral wanneer meerdere kleurmodellen werden gebruikt - ging PostScript niet goed af. De nieuwe versie van PDF Print Engine moet deze problemen allemaal elimineren.


Meer informatie: Adobe white paper

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: