abonneren

Adobe komt met twee versies Photoshop CS3

Adobe wil het nog niet officieel bekendmaken, maar op 27 maart aanstaande zal Adobe niet één maar twee versies van Photoshop CS3 uitbrengen. Naast de standaard Photoshop CS3, waarvan de betaversie al sinds december beschikbaar, komt Adobe ook met Photoshop CS3 Extended.

In de nieuwe versie zit onder andere integratie voor driedimensionale en bewegende afbeeldingen, en nieuwe workflow-mogelijkheden voor professionele toepassingen op medische en wetenschappelijke gebied.

Met Photoshop Extended kunnen filmmakers driedimensionale modellen bouwen en textures in filmbeelden bewerken. Animatieprofessionals kunnen driedimensionale objecten aan tweedimensionale composities toevoegen en webdesigners kunnen animaties van statische afbeeldingen maken en deze exporteren naar zowel QuickTime, MPEG-4 als Flash Video.

Photoshop Extended gaat verder dan alleen vormgeving. Gebruikers kunnen met het pakket zowel kwalitatieve als kwantitatieve informatie uit afbeeldingen extraheren. Deze functionaliteit is vooral bedoeld voor de medische en wetenschappelijke wereld. Medische professionals kunnen Photoshop Extended gebruiken om patiënten te monitoren en om animaties te maken van medische afbeeldingen.

"We hebben ons nooit kunnen voorstellen dat Photoshop ooit gebruikt zou worden om professionele films mee te maken of levens mee te redden," aldus John Loiacono, senior vice-president bij Adobe. "Of het nou een filmproducent is die ‘texture editing' doet aan de achtergrond van een film of een onderzoeker die honderden kankercellen telt, alle industrieën richten zich nu al op de professionale standaard in ‘digital imaging'."

Op 27 maart zal Adobe meer informatie geven over de prijs en de details van zijn Creative Suite 3. Het product zal in de loop van de lente worden uitgebracht. Photoshop CS3 en Photoshop CS3 Extended zijn beschikbaar voor Windows en als een ‘Universal Binary' voor Mac OS X.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie