Adobe komt met testversie designtool Apollo

Adobe brengt een publieke testversie uit van 'Apollo'. De nieuwe designtool helpt programmeurs om Rich Internet Applications (RIA) voor desktops te ontwikkelen die ook werken wanneer de gebruiker niet is verbonden met het internet. Apollo is de codenaamvoor Adobe Integrated Runtime (AIR).
AIR helpt onafhankelijke softwareontwikkelaars met het bouwen van hybride on- en offline applicaties die onafhankelijk van Windows of Mac OS X kunnen draaien. Doordat het besturingssysteem niet uitmaakt kunnen ontwikkelaars veel sneller applicaties ontwikkelen. Een aantal belangrijke elementen in Adobe AIR zijn open-source.

Eén van de eerste ontwikkelaars die gebruik gaat maken van Apollo is online veilingdienst eBay. De veilingdienst wil een notificatiedienst voor verkopers ontwikkelen waarmee verkopers buiten de browser om hun veilingen kunnen beheren. Verkopers kunnen met de hybride dienst onder andere foto's en actuele prijzen aanpassen zonder dat ze daarvoor eerst verbinding moeten maken met het internet.

Adobe is ook in gesprek met financiële dienstverleners om met behulp van Apollo applicaties te ontwikkelen waarmee klanten bijvoorbeeld een hypotheek kunnen berekenen en aanvragen zonder dat ze daarvoor online hoeven zijn. Online muziekwinkel Finetune heeft plannen voor een online muziekwinkel die ook offline te gebruiken is.

Nieuw in de publieke testversie van Apollo zijn een ingebouwde, locale database die zowel offline als online gebruikt kan worden, de mogelijkheid om Adobe Acrobat PDF-bestanden te lezen, uitgebreidere JavaScript-mogelijkheden en diepere integratie met Adobe Flex. Flex is Adobe's RIA-softwaredevelopmentsysteem dat eind dit jaar wordt uitgebracht.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: