abonneren

Adobe komt met Photoshop voor Chromebooks

Adobe brengt een browserversie van Photoshop uit, die vooral bedoeld is voor Chromebooks en de Chrome-browser.

Het gaat om een streamingversie van de browser, waardoor het programma niet offline te gebruiken is. Foto's worden direct vanuit de cloud bewerkt en ook opgeslagen, waardoor je altijd een internetverbinding moet hebben. Ook moet je een Creative Cloud-account hebben waar de foto's worden opgeslagen.

Paint voor de browser

Adobe heeft momenteel al wel een light-versie van Photoshop voor Chromebooks, maar dat is eerder een soort Paint voor browsers. Je kunt er bijvoorbeeld geen grote foto's mee openen, en er ontbreken zo'n 90% van de functies. Er zijn dan ook veel betere alternatieven voor de bestaande web-app.

Dezelfde functies als desktop

Deze Photoshop wordt echter het echte werk, volgens Adobe. De app moet dezelfde functies krijgen als de desktop-versie, en Google noemt het zelf "alle functies van Photoshop zoals je die kent"

Beta

Het is nog niet bekend wanneer Photoshop voor de Chromebook wordt uitgebracht, maar er is op de website van Adobe al wel een beta te proberen. Dat werkt alleen nog voor Amerikaanse gebruikers, maar dat is niet iets wat een VPN niet kan oplossen.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: