Adobe komt met mediaspeler voor Flash-filmpjes

Binnenkort hoeven Mac- en pc-gebruikers niet meer een browser op te starten wanneer ze een Flash-filmpje willen bekijken. De Adobe Media Player, voorheen bekend onder de naam Philo, is een kleine desktopapplicatie waarmee gebruikers niet alleen Flash-filmpjes kunnen afspelen, maar ook een waardering mee kunnen geven.

In de applicatie zit tevens een Favorieten-functie waardoor het automatisch de nieuwste afleveringen van favoriete televisieprogramma's en videopodcasts downloadt.

Adobe richt zich met zijn Media Player niet alleen op de gebruikers maar ook op de uitgevers van digitale content. Contentuitgevers kunnen in de applicatie zowel offline als online adverteren en tevens - indien de gebruiker daar expliciet toestemming voor geeft - data verzamelen over het gebruikersgedrag. Doordat de Adobe Media Player DRM ondersteunt, biedt het contentuitgevers ook een aantal beveiligingsopties waaronder encryptie van streaming media, contentintegriteitbescherming en ‘identity-based'-beveiliging.

De volledige versie van Adobe Media Player wordt aan het einde van dit jaar verwacht. Een gratis bètaversie zal eerder worden uitgebracht.


Bron: home.businesswire.com

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: