Adobe komt met gratis webversie Photoshop

Adobe gaat de grote stap naar de wereld van online applicaties maken. In de komende zes maanden zal Adobe een gratis online versie van zijn populaire beeldbewerkingsoftware Photoshop lanceren. De gratis versie heeft minder functionaliteiten dan de commerciële versie en is bedoeld voor beginnende beeldbewerkers.Photoshop is niet de eerste applicatie die Adobe in een online versie uitbrengt.
Adobe Remix is een online tool waarmee gebruikers foto's en video's kunnen bewerken. Remix is een simpelere versie van Adobe Premiere Elements en wordt gratis aangeboden via Adobe's partner Photobucket. Net als Remix zal de gratis versie van Photoshop ook worden aangeboden via een partner. Wanneer blijkt dat er met de online versie van Photoshop genoeg geld wordt verdiend door banners rondom de applicatie gaat Adobe de software misschien direct aanbieden aan internetgebruikers.

Adobe's besluit om met een gratis online versie van Photoshop te komen, is voornamelijk ingegeven door het succes van Google's online spreadsheet- en tekstverwerkingsapplicatie. Adobe verwacht dat Google binnenkort met een gratis online versie komt van Picasa. Door snel een gratis online versie van Photoshop te lanceren, hoopt Adobe een slag voor te zijn op Google. Hoewel de online versie van Photoshop een afgeslankte versie is van het commerciële orgineel heeft het volgens Adobe nog genoeg functionaliteiten om de concurrentie - en dan vooral Picasa - te verslaan.


Bron:
News.com

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: