abonneren

Adobe introduceert online Photoshop Express

Voor wie slechts zo nu en dan een foto bewerkt en het zonde vindt veel geld aan een degelijk fotobewerkingspakket uit te geven is er nu Photoshop Express Online. Adobe heeft hun populaire Express-pakket omgezet naar Flash en de webapplicatie is geheel gratis te gebruiken.Met Adobe's Photoshop Express is het een fluitje van een cent om foto's uit te snijden, de helderheid en belichting aan te passen, filters toe te voegen of rode ogen te reduceren.
Uiteraard zijn de mogelijkheden beperkt (geen layers, geen tekst) maar voor basisbewerkingen voldoet het pakket zeker. Adobe levert meteen 2 GB aan gratis opslagruimte mee en de foto's kunnen worden gesynchroniseerd met Facebook, MySpace en Picasa. Flickr staat ook op de planning.

Het meest interessante aan de online Photoshop Express is dat elke verandering die gedaan wordt ook kan worden teruggedraaid. Het is dus altijd mogelijk terug te keren naar de oorspronkelijke foto. De applet draait in elke browser op elk besturingssysteem. Een zwaarder online pakket voor professionals is volgens Adobe ook nog in de maak, maar hiervoor zal wel betaald moeten worden.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie