abonneren

Adobe introduceert abonnementen en CS5.5

Softwarebedrijf Adobe heeft aangekondigd ook abonnementen te gaan aanbieden. Naasthet aanschaffen van bijvoorbeeld Photoshop, Dreamweaver of een van de suites, moeten de maand- en jaarabonnementen een betaalbaar alternatief worden voor gebruikers die de software maar voor een korte tijd nodig hebben.

Tegelijk met de introductie van abonnementen stapt Adobe over op een vaste ontwikkelcyclus van twee jaar. Iedere twee jaar komt er een nieuwe versie uit van de Creative Suite en tussen twee releases in komt er altijd een mid-cycle update. Deze voorspelbaarheid maakt het makkelijker om te beslissen of je de Creative Suite al aan moet schaffen of nog even moet wachten. Daarnaast kan Adobe nu tussen twee grote releases in alvast belangrijke wijzigingen of toevoegingen doen aan de Creative Suite-producten. Jammer genoeg is de mid-cycle update niet gratis. Alleen nieuwe gebruikers of abonnementshouders van de Creative Suite krijgen de update. Als je Creative Suite eerder al had gekocht, moet er betaald worden voor een upgrade.

 

De eerste mid-cycle update is Creative Suite 5.5 die in mei beschikbaar komt. Nieuwe functies richten zich vooral op ontwikkeling van content voor tablets. Voor InDesign is dat bijvoorbeeld de Overlay Creator, waarmee elementen op een pagina eenvoudig verrijkt kunnen worden (denk aan het toevoegen van filmpjes voor een tabletuitgave). Ook wordt er gewerkt aan een sdk voor Adobe's folio-bestandsformaat, waarmee uitgevers een eigen viewer kunnen ontwikkelen om hun uitgaven weer te geven op tablets.

 

De abonnementen komen beschikbaar voor alle CS-edities en een groot aantal losse Adobe-producten, zoals Photoshop (vanaf € 46 per maand), Dreamweaver (€ 23), Flash Professional (€ 42) en Premiere Pro (€ 46). Prijstechnisch gezien is een abonnement vooral nuttig als je Adobe-producten slechts een paar maanden nodig hebt. Bovendien heb je met een abonnement altijd recht op de nieuwste versie, terwijl je bij het kopen van Adobe-software rekening moet houden met upgradekosten.

Geschreven door: Abram Wagenaar op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie