abonneren

Adobe geeft Apple de middelvinger

Adobe staakt onmiddelijk met het aanbieden van een iPhone-wrapper voor Flash-applicaties.
Met de wrapper was het in een handomdraai mogelijk een Flash-applicatie geschikt te maken voor het iPhone OS, maar Apple heeft de licentievoorwaarden zodanig aangepast dat dit niet meer toegestaan is.

Apple heeft gewaarschuwd dat het applicaties uit de App Store zal halen, wanneer deze gebruik maken van een third-party compiler. Adobe had juist zo'n compiler gereed voor Adobe Flash. De Flash-naar-iPhone-conversie zou het mogelijk maken in een handomdraai een applicatie voor de iPhone te ontwikkelen. Adobe laat de wrapper in de huidige CS5-suite zitten, maar kondigt nu aan dat het zich niet actief meer met deze wrapper gaat bemoeien en dat het aanbieden van dergelijke applicaties voor eigen risico is.

Omdat Adobe schoon genoeg heeft van het vuile spel van Apple steekt het nu de middelvinger naar de smartphonefabrikant op. Chambers, één van de grote namen van Adobe, heeft verklaard dat Adobe zich gaat richten op Android-smartphones en -tablets. Op deze manier hoopt Adobe Apple een hak te zetten; mocht Android de beschikking krijgen over tienduizende Flash-applicaties, dan zou dit wel eens een serieuze bedreiging voor de App Store kunnen worden.

Volgens een medewerker van Adobe is de druk die Apple op ontwikkelaars uitoefent beangstigend. Hij besluit zijn commentaar met de opmerking: "Go screw yourself Apple"

iPhoneclub

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: