abonneren

Adobe Flash-technologie op Android

Tijdens Adobe MAX 2008 in San Francisco hebben Andy Rubin, director mobile platforms bij Google en Kevin Lynch, chief technology officer bij Adobe, bekend gemaakt dat Adobe en Google samenwerken om Adobe's Flash-technologie naar het Android-platform te brengen. Tijdens een keynote-sessie werd een demonstratie gegeven van Flash, draaiend op een HTC G1."We zijn verheugd om samen te werken met Adobe om de Flash-technologie te gebruiken op Android", zegt Andy Rubin. "Adobe Flash is van cruciaal belang voor een rijke internet- en contentervaring op mobiele apparaten.
We zijn blij dat Google één van de eerste bedrijven is die naast de Open Handset Alliance de Flash-technologie gebruikt in de smartphone-markt."

Inmiddels zijn meer dan 800 miljoen mobiele apparaten voorzien van Adobe Flash en verwacht wordt dat dit in het eerste kwartaal van 2009 meer dan één miljard apparaten zijn. Adobe werkt samen met grote partners uit de industrie om consistente content en volledige web browsing-belevingen, gebaseerd op Adobe Flash en Adobe AIR, te bieden op mobiele apparaten, televisies en desktops. Dit werd in mei van dit jaar ook aangekondigd als onderdeel van het Open Screen Project.

Adobe Flash draait inmiddels op meerdere platformen, waaronder Symbian OS, Qualcomm BREW, Sony Ericsson OS, Windows Mobile en Linux en kan worden overgedragen om te draaien op geïntegreerde besturingssystemen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie