abonneren

Adobe epub breed geaccepteerde e-bookstandaard

Adobe stimuleert het gebruik van epub samen met 100 bedrijven. De brede acceptatie van de open standaard zorgt voor het uitkomen van miljoenen nieuwe titels.Meer dan 100 de uitgevers, boekverkopers en bibliotheken maken gebruik van Adobes Content Server 4-software. Met dit pakket wordt content geproduceerd in pdf- en epub-formaat. Met deze software wordt de content beveiligd en gedistribueerd. Ook zo'n 20 elektronicaontwikkelaars hebben een licentie genomen op de software developmet kit voor de Adobe Reader.

Zo lijkt het epub-formaat stevige voet aan de grond te krijgen, wat de kans groter maakt om uit te groeien tot de wereldwijde standaard voor het distribueren van digitale publicaties en e-books.

Uitgevers kunnen hiermee kostenefficiënt en gestandaardiseerd eBooks produceren en verkopen door gebruik te maken van Adobe's content-beveiligingstechnologie. Ondernemingen als Barnes & Noble, Sony Electronics en iRex, hebben de Reader Mobile SDK in licentie genomen en leveren eReader-apparatuur die Adobe-technologie ondersteunen.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie