abonneren

Adobe en Yahoo experimenteren met advertenties in PDF

Adobe Systems en Yahoo komen met een nieuwe dienst waarmee uitgevers advertenties in PDF-documenten kunnen plaatsen. De nieuwe dienst 'Ads for Adobe PDF powered by Yahoo' biedt uitgevers een alternatief voor betaalde abonnementen.Met de nieuw dienst zijn uitgevers niet meer afhankelijk van betaalde abonnementen als enige inkomstenbron. Uitgevers kunnen alternatieve inkomsten genereren door tekstadvertenties te plaatsen in een kolom naast de gewone inhoud. Lezers kunnen vervolgens gratis de e-zine downloaden. Voor de nieuwe dienst is geen speciale software nodig.

De dienst gaat geen storende advertenties, zoals bewegende of knipperende advertenties, naast de inhoud plaatsen. Elke keer dat een gebruiker het PDF-document opent, worden er passende advertenties naar het document gedownload.

"Mensen willen gratis content," zegt Matt Swain, analist bij InfoTrends. Hij werd in een vroeg stadium door beide partijen betrokken bij de nieuwe dienst. "De vraag is hoe bereik ik consumenten zonder ze geld te vragen voor een abonnement?"

Adobe en Yahoo beginnen deze week met het publiekelijk testen van de dienst. In een eerdere test deden de uitgeverijen IDG InfoWorld, Wired, Pearson Plc's Pearson Education, Meredith Corp en Reed Elsevier NV mee. In het begon kunnen alleen Amerikaanse uitgeverijen met Engelstalige inhoud gebruikmaken van de dienst.


Meer informatie: advision.webevents.yahoo.com/adobe/

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie