abonneren

Adobe en Nokia kondigen Open Screen Project-fonds aan

Adobe en Nokia hebben tijdens het GSMA Mobile World Congress een Open Screen Project-fonds ter waarde van 10 miljoen dollar aangekondigd. Hetfonds is opgericht om ontwikkelaars te helpen applicaties en diensten voor mobiele, desktop- en consumentenelektronica-apparaten te creëren, gebruikmakend van Adobe's Flash Platform. Het nieuwe fonds is een resultaat van het Open Screen Project, een industriebreed initiatief van meer dan 20 marktleiders om een consistente ervaring voor webbrowsing en op zichzelf staande applicaties te bieden.

Ontwikkelaars worden uitgenodigd om concepten voor applicaties in te leveren die gebaseerd zijn op het Adobe Flash Platform, draaiend op Nokia-apparaten en werkend op meerdere beeldschermen, inclusief mobiele, desktop- en consumentenelektronica-apparaten. Applicaties worden beoordeeld op hoe innovatief en aantrekkelijk de gebruikerservaring is, hoe robuust de applicatie of geplande implementatie is en hoe goed het de toekomstige mogelijkheden inzet van Nokia-apparaten, Adobe Flash en Adobe AIR. Ingestuurde projecten worden door een groep van experts van het Open Screen Project beoordeeld.

Tijdens het GSMA Mobile World Congress heeft Adobe tevens aangekondigd dat Palm deelneemt aan het Open Screen Project. De mogelijkheden van het webgebaseerde Pal webOS, gecombineerd met de Flash Player, stelt webOS-apparaatgebruikers in staat om te profiteren van een grote hoeveelheid Flash-gebaseerde content voor een rijkere internetervaring.

"Wij zijn verheugd dat onze klanten kunnen profiteren van de creativiteit en het brede scala van Flash-content en -applicaties, gecreëerd door de miljoenen designers en ontwikkelaars die Adobe's populaire tools en technologieën inzetten", zegt Pam Deziel, vice president software product management, Palm.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord