abonneren

Adobe en Facebook moedigen ontwikkelaars aan

Adobe's Flash-technologie heeft zich in de praktijk bewezen. Gebruikers van apparaten die geen ondersteuning bieden voor Flash, zoals Apple's iPhone, irriteren zich mateloos aan het gebrek. Ook de sociale netwerkdienst Facebook heeft zijn nut ruimschoots bewezen. Via de netwerkdienst houden vrienden, familie, collega's, hobbyisten en vake kennissen contact met elkaar. Het is daarom niet raar dat Adobe en Facebook erg gecharmeerd zijn van elkaar.

Adobe en Facebook hebben bekendgemaakt dat ze inniger gaan samenwerken. De afgelopen vijf maanden hebben Adobe en Facebook Facebooks clientbibliotheek verbeterd zodat externe ontwikkelaars beter Flash-applicaties voor Facebook kunnen ontwikkelen. De gratis, open-source bibliotheek heeft de lange naam ActionScript 3.0 Client Library for Facebook Platform gekregen.

Volgens Adobe maken nu al 12 van de top 20 applicaties op Facebook gebruik van Flash. De nieuwe bibliotheek maakt de ontwikkeling van toekomstige Flash-applicaties vele malen eenvoudiger. De bibliotheek ondersteunt 100 APIs. Een half jaar geleden waren dat er nog maar 40. Facebook hoopt dat meer ontwikkelaars interesse krijgen in zijn open platform en de mogelijkheden zien die het platform hen biedt.


Meer informatie: www.adobe.com/devnet/facebook/

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie