Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord
abonneren

Adobe CS4-pakket ook voor 64-bit Windows

Adobe heeft een opvallende aankondiging gedaan: het aanstaande Creative Suite CS4-pakket zal 64-bit ondersteuning voor het Windows-platform bevatten. Mac OS X-gebruikers krijgen 64-bit support pas in CS5. Dat is het tegenovergestelde van wat mensen verwacht hadden.De beslissingom CS4 alleen 64-bit-compatibel te maken met Windows is de schuld van Apple, aldus Adobe. Dit bedrijf besloot vorig jaar om de ontwikkeling van de Carbon-programmeertaal op 64-bit te stoppen, zonder dat partners hiervan vantevoren op de hoogte waren gesteld.
Omdat Adobe gebruik maakt van Carbon is besloten om dus geen 64-bit-versie van CS4 te ontwikkelen.

Apple wil dat softwareontwikkelaars overstappen op hun nieuwe programmeertaal, Cocoa. Voor Adobe (en veel andere ontwikkelaars) betekent dat dat grote delen van de software herschreven moeten worden.

Het gebruik van een 64-bit versie heeft vooral voordelen wanneer er gewerkt wordt aan enorme bestanden op systemen met meer dan 32 GB aan ram-geheugen. Toch claimt Adobe dat ook gewone gebruikers een snelheidsverschil van 8 tot 12 procent zien in het voordeel van de 64-bit versie.

BetaNews

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 30 november

donderdag 09 november

Laatste reactie