abonneren

Adobe brengt Flash-applicaties naar iPhone

Hoewel Adobe al jarenlang min of meer een werkende versie van Flash voor de iPhone heeft, heeft Apple deze techniek nooit goedgekeurd.
Adobe kiest nu voor een andere weg en maakt het in Flash Professional CS5 mogelijk applicaties naar het iPhone-platform te exporteren.

Adobe heeft gekozen voor een interessante omweg: applicaties die normaliter in Flash Professional gecompileerd worden naar het Flash-formaat, kunnen ook zodanig verpakt worden dat ze bij de App Store aangeboden kunnen worden. Deze 'Package for iPhone' zit in ieder geval zeker in Flash Professional CS5, dat zo snel mogelijk geïntroduceerd zal worden. Adobe belooft dat de packager goed werkt, want applicaties die vanuit een gesloten bètaversie van CS5 al worden ingediend bij Apple voldoen aan alle voorwaarden.

Omdat de broncode in een handomdraai te compileren is voor de iPhone, Adobe Flash of Adobe Air verwacht Adobe een groot aantal applicaties die op meerdere platformen zullen draaien, op zowel het mobiele als desktop-platform. Flash zelf zal op de iPhone niet ondersteund worden, dat staat Apple nog steeds niet toe.

Op dit moment zijn er 125.000 iPhone-ontwikkelaars. Adobe kan op zo'n 2 miljoen Flash-ontwikkelaars rekenen; wat het effect zal zijn als (zelfs een klein deel van) deze ontwikkelaars voor het iPhone-platform gaan ontwikkelen, is moeilijk te voorspellen.

Webwereld

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: