abonneren

Adobe Acrobat Reader 9 nu te downloaden

Adobe heeft de nieuwe Acrobat Reader 9 online beschikbaar gesteld. De gratis software is per direct te downloaden vanaf Adobe's website.In Acrobat 9 is de belangrijkste vernieuwing de ondersteuning voor Flash: het is mogelijk om Flash-filmpjes en -applicaties in een pdf-document op te nemen. Het openen van een pdf-document krijgt daarmee een compleet nieuw dimensie: in plaats van een statisch formulier kunt u video, audio en 3D-content voorgeschoteld krijgen. Met PDF Portfolios wordt het mogelijk om de rijke pdf-bestanden te comprimeren en uit te wisselen.
Met de komst van Acrobat 9 wordt het ook mogelijk om beter online samen te werken aan documenten. Adobe heeft daarvoor de website Acrobat.com geopend.

Met de gratis Acrobat Reader 9 is het mogelijk om documenten die met Acrobat 9 zijn gemaakt te bekijken, te doorzoeken en te printen. Acrobat 9 kwam vorige maand al beschikbaar. Voor dit pakket moet uiteraard wel betaald worden: vanaf 115 euro voor een upgrade tot 819 euro voor het meest uitgebreide pakket. Net als bij Photoshop brengt Adobe van Acrobat meerdere versies uit, gericht op verschillende doelgroepen.

Adobe had gisteren nog meer feestelijk nieuws te melden: de ISO heeft het PDF-formaat goedgekeurd als internationale standaard. In de praktijk was PDF al een veelgebruikte standaard voor het uitwisselen van documenten. Maar omdat Adobe het formaat niet wilde openstellen voor buitenstaanders was er van een ISO-aanvraag nooit iets gekomen. Daardoor lukte het Microsoft niet om standaard PDF-ondersteuning in Office 2007 te bieden; het lukte niet om overeenstemming met Adobe te bereiken. Via een apart servicepack van Microsoft komt die ondersteuning er later dit jaar alsnog.

Acrobat Reader 9 is te downloaden via: de website van Adobe. Daar is ook meer informatie over de nieuwe functies te vinden. De software is beschikbaar voor Windows en Mac in het Engels, frans, Duits en Japans. Andere platformen en talen volgen later.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: