abonneren

Adblock Plus brengt eigen Android- en iOS-browser uit

Adblock heeft een eigen browser uitgebracht voor mobiele apparaten. Daarmee is het mogelijk om advertenties te blokkeren in de browser op Android en iOS.
De browser wordt slechts een paar dagen vóór Apples evenement uitgebracht, waarbij de telefoonmaker een eigen versie van Safari wil uitbrengen met een ingebouwde adblocker.

Gratis

De browser, Adblock Plus, is gratis te gebruiken en gebaseerd op Firefox voor Android. De browser biedt echter geen ondersteuning voor add-ons, al moeten die later wel worden toegevoegd.

'Veiliger'

Door het verwijderen van advertenties worden websites 'sneller en veiliger', al gebruikt een groot deel van de gebruikers het vooral om maar geen advertenties te hoeven zien. Net zoals in de browser-extensie van Adblock Plus kunnen bedrijven en websites geld aan het bedrijf betalen om hun eigen advertenties wel door te laten.

Eerdere versies

Het is niet de eerste keer dat het bedrijf achter Adblock Plus een eigen browser uitbrengt. Dat gebeurde ook in 2013, maar die werd door Google uit de Play Store verwijderd. De nieuwe versie is daar wel te vinden, evenals bij Apple.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: Adblock, Adblock Plus

Laatste reactie