abonneren

Actueel trendspotten met Google Hot Trends

Google gaat trendspotting op een wetenschappelijke manier benaderen. Deze week brengt de zoekgigant een nieuwe online dienst uit die de snelst stijgende zoekvragen gaat bijhouden.Google Hot Trends is een combinatie van de huidige diensten Google Zeitgeist en Google Trends.
Zeitgeist en Trends bieden echter alleen een retrospectieve blik in welke zoekvragen populair waren in een bepaalde periode. Hot Trends geeft dagelijks een overzicht van de top-100 snelst stijgende zoekvragen. De nieuwe webdienst wordt meerdere keren per dag geüpdatet en maakt gebruikt van de miljoenen zoekvragen die er elk uur op Google gesteld worden. Dit is de eerste keer in de geschiedenis dat sociologen elk uur van de dag kunnen zien wat de massa interessant vindt.

Hot Trends toont niet alleen de zoekvragen, maar het biedt ook links naar gerelateerde websites, weblogs en berichten op Google News. Hierdoor is het mogelijk om niet alleen te zien wat er populair is maar ook waarom.

Volgens Amit Patel, een software-engineer bij Hot Trends, zijn er constant allerlei ontwikkelingen gaande waar de meeste mensen geen weet van hebben. Natuurlijk staat op de eerste plek van populairste zoektermen nog steeds sex en porno, maar uit Hot Trends blijkt ook dat een aanzienlijk deel van de Google-gebruikers de afgelopen tijd naar de betekenis zoekt van de zin "motion to recommit" die recentelijk in de Amerikaanse senaat werd uitgesproken. Ook zijn veel Google-gebruikers geïnteresseerd in de zin "I who have nothing". Dit is de titel van een nummer dat een deelnemer aan American Idol recentelijk in het programma zong. Ook leuk om te zien is dat Amerikaanse scholieren liever lui zijn dan moe. De nacht voordat Amerikaanse scholieren examen moeten doen, wordt Google overspoeld met allerlei educatief-getinte zoekvragen.


Website: Google Hot Trends

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie