abonneren

Acer presenteert hd-notebooks

High definition is de toekomst en moet voor iedereen beschikbaar zijn. Onder dit motto heeft Acer pal voor het filmfestival in Cannes een hele linie computers met HD aangekondigd. Dit betekent dat de nieuwste netbooks, notebooks en pc’s van instapmodel tot high end voorzien zijn van HD-scherm en hdmi-uitgang en de nieuwste processors van AMD.Acer gaat dus helemaal voor HD.
Het bedrijf heeft onderzoek gedaan naar verschillende vormen van HD-gebruik en op basis daarvan een aantal gebruikersprofielen gedefinieerd. In de nieuwste series netbooks, notebooks en desktops modellen ontwikkeld die aansluiten bij die profielen. Die modellen verschijnen overigens niet alleen onder de naam van Acer, maar ook als Packard Bell of - in Amerikaanse landen - Gateway. Allemaal bevatten ze een AMD-processor en een hdmi-uitgang om aan te sluiten op een HD-tv.

De netbooks, de One 521 en de One 721 zijn er in afmetingen 10,1 inch en 11,6 inch en zijn afgestemd op het afspelen van Full HD video. Ze bevatten naast de meest gangbare specs een nieuwe single-core processor van AMD en een ATI Radeon HD4225-videokaart.

De notebooks hebben als topmodel de Aspire 7552G, en de 5625 en 4625 en de x551 en x553, in 14,1 inch, 15,6 inch en 17,3 inch en diverse kleuren.

De desktops hebben als topmodel de M5400; verder zijn er de 3400 en de X5400 en X3400. Allemaal zijn ze gebaseerd op AMD's Vision technologie.

Vision is een nieuwe merknaam voor combinaties van processor en graphics,  die de aandacht afleidt van de specificaties. Volgens AMD wordt het voor de consument zo makkelijker te kiezen voor verschillende prestatie niveaus, zonder kennis te hoeven hebben van processoren en kloksnelheden.

Het is nog niet bekend wanneer de nieuwe notebooks uitkomen en wat ze gaan kosten.

 

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie