abonneren

Acer presenteert grote lijn nieuwe studentenlaptops en tablets

Macht in getallen, moet Acer hebben gedacht. Het bedrijf heeft vanmiddag in New York tientallen nieuwe laptops, tablets en hybride computers gepresenteerd waar het bedrijf vooral scholieren wil klaarstomen voor het aankomend schooljaar. Onder de gepresenteerde modellen zitten Chromebooks en Windows 10-machines, waaronder de Chromebook 15 en de R11.

De Aspire R11 is een van de modellen die we al eens hebben gezien, een laptop waarvan je het scherm kunt omkeren zodat je er een tablet van kan maken. Het apparaat van 11,6 inch moet slechts 249 dollar gaan kosten.

Predator-gaming

Acer wil ook graag de game-markt op en komt daarvoor met een paar stevige modellen, zoals twee laptops die extra grote koelinstallaties hebben zodat je er zware applicaties op kunt draaien, en makkelijk uit te breiden geheugen. 

Gaming-tablet

Het bedrijf komt ook met een speciale gaming-tablet uit de Predator-reeks die onder andere een trilfunctie heeft zodat je de game-ervaring beter kunt voelen.

Curved monitor

Voor wie liever een desktop gebruikt, heeft Acer een speciale curved-monitor gemaakt. Dat scherm van 34 inch heeft een 21:9-verhouding en een resolutie van 3440 x 1440 pixels. Ook maakt de onaantrekkelijk genaamde XR341CKA gebruik van Nvidia's G-SYNC-technologie waardoor schermhaperingen moeten worden verminderd.

Voor studenten

Acer richt het grootste deel van zijn lijn echter op studenten. Zo introduceert het bedrijf een aantal nieuwe versies van zijn Iconia-tablets, waarbij Acer heeft samengewerkt met Google om het 'Google Education'-systeem te gebruiken. Ook hebben de 10 inch-tablets een extra stevig scherm (Gorilla Glass) en een anti-vingerafdrukcoating op de achterkant voor die vettige chipsvingers van scholieren.

Kleinere Iconia

Er komt naast de Iconia 10 ook een Iconia 8 beschikbaar, die een kleiner scherm heeft en ook iets goedkoper wordt. Beide modellen draaien op Android 5 (Lollipop).

Chromebook 15

Het paradepaardje van Acers nieuwe line-up lijkt echter de nieuwe Chromebook 15. De laatste versie van Acers machine draait op Chrome OS en moet een accuduur hebben van niet minder dan 11,5 uur - als we Acer tenminste mogen geloven. Naast een stevige accuduur heeft de nieuwe Chromebook een scherm van 15,6 inch, het grootste van alle Chromebooks tot nu toe. Die komt bovendien voor slechts € 299,- op de markt, wat zeker voor studenten erg aantrekkelijk is.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: