abonneren

Acer-netbook met XP en Android

De Acer Aspire One AOD255 beschikt over een dualbootconfiguratie met Windows XP als belangrijkste besturingssysteem en Android als snelstart-besturingssysteem. Acer is er altijd al snel bij om nieuwigheden op notebookgebied uit te brengen. De nu aangekondigde Aspire One combineert het beste uit twee werelden.
Windows XP is een betrouwbaar en efficiënt besturingssysteem, waar iedereen mee uit te voeten kan. Het enigszins gedateerde besturingssysteem is uitermate geschikt voor netbooks.

De dualboot-optie komt al regelmatig voor in notebooks en netbooks, met de mogelijkheid om eenvoudige taken snel te kunnen gebruiken zonder Windows te hoeven starten. Tot nu toe gebruikten de notebookfabrikanten daar een onbekende gestripte Linux-variant voor. Nu kiest Acer voor het toepassen van Android. Het Android-besturingssysteem is efficiënt en biedt, met zelf te downloaden applicaties, potentieel veel extra mogelijkheden.

De hardware van dit netbook is redelijk standaard met een Intel Atom D450-processor, 10,1-inch scherm, 1 GB ramgeheugen en 160 GB harde schijf.  De prijs ligt rond de $ 380. Het notebook werd deze week aan het publiek getoond op een beurs in Taiwan. Waar en wanneer het netbook verkocht zal worden, is nog niet bekend.

Via: Digitaltrends

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie