abonneren

Acer kondigt nettop op nVidia Ion-platform aan

Acer bijt de spits af: als eerste bedrijf introduceert het een product met het nVidia Ion-platform. Dit platform is een concurrent voor Intel's huidige Atom-platform, maar maakt wel gebruik van een Atom-processor. Acer gebruikt Ion in de AspireRevo-nettop.Het nVidia Ion-platform is gebaseerd op de GeForce 9400M-chipset, die ook in de huidige MacBooks zit. Dit platform levert veel betere grafische prestaties dan het platform dat Intel met de Atom-cpu meelevert (945GSE- of GN40-chipset).

Acer gebruikt Ion in de AspireRevo, een kleine nettop voor de woonkamer. Dankzij de grafische core van Ion is het mogelijk om 1080p-materiaal vloeiend weer te geven. De nettop is dan ook uitgerust met een hdmi-uitgang naast de traditionele vga-poort. Verder vinden we een Atom 230 (1,6 GHz) aan boord, evenals 4 GB ddr2-geheugen, een 250GB-harde schijf, usb2.0, esata, cardreader, gigabit ethernet, 7.1-kanaals audio enzovoorts.

Interessant is Acer's keuze voor een besturingssysteem: het bedrijf heeft namelijk Windows Vista op de AspireRevo geïnstalleerd. Vista draait niet enorm snel op netbooks, dus het is de vraag of XP niet een betere keuze was geweest. Wel is, dankzij Vista, DirectX 10-ondersteuning aanwezig.

De prijs en beschikbaarheid van de AspireRevo verschilt per regio. Over de beschikbaarheid in Nederland is nog niets bekend.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: