Acer komt met monitor met usb-C-aansluiting

Acer heeft een monitor uitgebracht met usb-C-aansluiting. Het is de eerste monitor ter wereld die met een dergelijke aansluiting werkt - al zit er ook gewoon een hdmi-uitgang op het beeldscherm voor apparaten die nog niet voor usb-C geschikt zijn. Praktisch alles dus...
De H7-monitor komt in twee varianten uit: 25" en 27", en beide hebben een resolutie van 2560 x 1440 pixels.

Hdmi én usb-C

Het is daarbuiten een vrij standaard monitor, die een gewone hdmi- en een DisplayPoort-aansluiting heeft. Maar het echt interessante aan de H7 is dat het beeldscherm werkt op usb-C.

Het is daarmee niet alleen mogelijk om de monitor als extern scherm voor een laptop te gebruiken, maar ook om die laptop meteen op te laden via dezelfde kabel.

Nieuwe aansluiting

Usb-C is het nieuwe type aansluiting dat langzaam maar zeker alle bestaande aansluitingen begint te vervangen. Onder andere de Macbook van Apple heeft zo'n aansluiting (en gelijk ook de enige aansluiting op de laptop), maar ook telefoons als de OnePlus Two en de Lumia 950 gebruiken usb-C als primaire aansluiting. Met usb-C is het niet alleen mogelijk om een telefoon op te laden, maar ook als output voor beeld. Waarschijnlijk zijn er tijdens de CES-beurs genoeg nieuwe apparaten met usb-C te zien.

Game-monitor

Acer presenteerde naast de usb-C-monitor ook nog een aantal andere monitoren. Eentje daarvan is onder ander een 21:9-monitor met een 'curved'-beeldscherm, met een resolutie van 3440 x 1440 pixels over 34". De laptop is vooral gericht op gamers, en kost niet minder dan € 1,099,-.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: monitor, acer, usb, usb-c