abonneren

'Acer heeft kans gemist op tabletmarkt'

Acer is veel te laat op de tabletmarkt gekomen en heeft daardoor een flinke achterstand opgelopen. Dat zegt Marc Pauly, country manager van Acer Benelux. Maar daar moet verandering in gaan komen. Binnen 2 jaar moet de Taiwanese fabrikant "in de top 3 van tabletverkopers zitten".

Pauly gaf het verlies van Acer toe tijdens een presentatie van een flink aantal nieuwe producten. Acer komt nog dit jaar met een flink aantal nieuwe smartphones en netbooks, maar ook met nieuwe tablets waarmee het bedrijf in één adem genoemd wil worden met Apple en Samsung. "Al verwacht ik niet dat we ooit van dezelfde grootorde gaan worden als zij." Acer moet volgens Pauly meer een merk worden. "Mensen moeten weer een Acer willen. Als ze een nieuwe laptop of een tablet kopen moeten ze denken: 'Dat moet persé een Acer worden'."

Middenklasse

Daarvoor komt Acer met een hele rits nieuwe producten, zowel hardware- als softwarematig. Er komen een aantal nieuwe tablets op de markt die allemaal in het middensegment moeten zitten. De duurste daarvan wordt 349 euro.

Windows

De tablets gaan zowel op Android draaien als op Windows 8.1 Vooral van dat laatste heeft Acer veel verwachtingen. "Windows 8 was nog niet volwassen genoeg, dat probeerde iedere fabrikant krampachtig te pushen terwijl nog niemand daar klaar voor was. Maar met Windows 8.1 kun je tablets eindelijk in de markt zetten."

Synchronisatie

Helemaal volgens Paulys wens om Acer meer één merk te maken, zetten de producten meer in op synchronisatie. Daarvoor introduceert Acer een nieuwe dienst, waarmee bestanden makkelijk te delen zijn tussen verschillende apparaten. Maar omdat het bedrijf waarschijnlijk ook wel beseft dat bijna niemand alleen maar Acer-producten in huis haalt, wordt dat programma ook openbaar gesteld voor andere fabrikanten.

Cloud

Ook komt Acer met een eigen clouddienst. Daarmee kunnen gebruikers al hun bestanden online opslaan. Die dienst gaan volgens Acer niet om het delen van bestanden, zoals Dropbox, maar om het synchroniseren met andere apparaten. "Je moet je telefoon kunnen gebruiken om je laptop te besturen, dat moet alleen samenwerken met elkaar. Op die manier willen we dat Acer voor iedereen praktisch wordt."

Overkill aan nieuwe functies

Maar de fabrikant komt ook met talloze andere nieuwe features voor zijn apparaten, waarvan je je bijna kunt afvragen of het geen overkill wordt. Zo introduceert het bedrijf custom startschermen voor de Android-toestellen. Daarmee kun je een launcher opstarten waar je alleen bepaalde apps kunt gebruiken - handig voor mensen die hun telefoon vaak aan de kinderen moeten afstaan. Dan is er nog het zogenaamde Live Screen 2.0, waarmee je screenshots of bijvoorbeeld routebeschrijvingen realtime met anderen kunt delen, en introduceert Acer ook Quicktouch, waarmee je je device niet meer hoeft te ontgrendelen met een knop maar simpelweg met een veeggebaar op het scherm - ook als de telefoon in standby staat.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: