abonneren

Acer Ferrari netbook met dual-core AMD processor

Acer zal binnenkort een nieuw top-netbook uitbrengen, dat niet alleen gebaseerd zal zijn op een dual-core AMD Athlon X2 Neo processor, maar ook voorzien is van een ATI eXternal Grapics Port (XGP) connector. Deze is bedoeld voor het aansluiten van een externe grafische kaart, om de grafische prestaties te verhogen. Het Netbook zal het AMD Vision logo dragen, wat betekend dat het voor multimedia is geoptimaliseerd.Het Acer Ferrari One netbook krijgt een 11,6-inch door leds verlicht scherm met 1366 x 768 pixels.
De aandrijving is niet mis met de AMD Athlon X2 Neo L310 processor, Ati Radeon HD3200 geintegreerde graphics en 2 GB geheugen. Compleet met de gebruikelijke connecitiviteitsvoorzieningen en 6 cell accu, een ware krachpatser onder de Netbooks, Ferrari waardig. Het 1,5 kg wegende netbook wordt met Windows 7 geleverd.

De Ferrari One heeft een glanzende Ferrari rood deksel met een zwarte binnenkant. Uiteraard ontbreekt het Ferrari logo niet. Het Ferrari-gegraveerde touchpad heeft handig snelle bedieningsfuncties.

Meest opmerkelijke eigenschap van het Netbook is de XGP-poort. Het is het tweede notebook ter wereld met deze voorziening na de Fujitsu-Siemens laptop van vorig jaar. De XGP-poort biedt de mogelijkheid om een externe grafische kaart aan te sluiten waarmee de grafische prestaties op gaming niveau gebracht zouden moeten kunnnen. Helaas kunnen we van de op 1,2 GHz geklokte processor geen gamingprestaties verwachten zodat het nut van deze poort twijfelachtig genoemd kan worden. Prijzen en leverbaarheid zijn nog onbekend.

Bron: X-bit labs

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: