abonneren

Acer Android-tablets en dual-screen Iconia

Acer kondigt twee op Android gebaseerde tablets aan, samen met een grote smartphone en meest opvallend, een van twee aanraakschermen voorziene laptop, de Iconia.De met Windows 7 uitgeruste Iconia beschikt over twee multitouch-schermen van 14 inch, waarvan er één als virtueel toetsenbord gebruikt kan worden.
Ook heeft de Iconia een mediamanagementsysteem dat met handgebaren bestuurd wordt.

De Iconia is voorzien van een Intel Core i5-processor, een Intel HD-videokaart en maximaal 4GB werkgeheugen. WiFi, Bluetooth 3.0, 3G, HDMI-output, ethernet, een ingebouwde Acer CrystalEye webcam en een 4-cels accu zijn standaard. De Acer Iconia weegt ongeveer 2,8 Kg en voor de harddisk is er de keuze uit 320, 500, 640 of 750GB.

Ook op Android-gebied komt Acer met een tablet van zowel 7 als 10 inch. Het wachten is waarschijnlijk op Android 3.0, zodat ze vermoedelijk pas na maart zullen verschijnen. Het 10 inch model krijgt een dual-core Tegra-processor van Nvidia. De tablets hebben nog geen officiële naam.

Er komt ook een Android-smartphone van Acer met een heel groot 4,8 inch scherm, ook bijna een tablet dus. Het scherm krijgt een resolutie van 1024 x 480 pixels, er is een 8-megapixel camera en een 2 Megapixel frontcamera voor het videochatten. Deze telefoon krijgt een aluminium behuizing en heeft net als de tablets nog geen naam.

Acer doet ook mee met de trend van het zelf exploiteren van een eigen webwinkel. De Acer Alive app store gaat apps en multimediacontent zoals muziek, films, e-books, films, tv-series, games en e-magazines aanbieden. De Acer Alive shop komt beschikbaar op Acer netbooks, notebooks, tablets en smartphones. In eerste instantie alleen in Engeland en Italië, daarna in de tweede helft van 2011 in de VS en de rest van Europa.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: