abonneren

ABN Amro maakt gebruik van e-mailkeurmerk

Een keurmerk moet de authenticiteit van e-mailberichten controleren, stelt ABN Amro. Hierdoor moet duidelijker worden wanneer e-mailberichten echt afkomstig zijn van de bank.

ABN Amro wil gebruik maken van het DMARC-systeem, een controlemethode waarmee kan worden achterhaald of een e-mailbericht echt van de bank komt, of dat het om een spam- of phishingbericht gaat.

Als ABN Amro - of een andere bank die van dit systeem gebruik maakt, zoals ING en PayPal - een bericht stuurt dat is ondertekend met het DMARC-syteem, dan verschijnt bij gebruikers van Gmail, Outlook, Yahoo!-mail of XS4All een speciaal pictogram, dat de authenticiteit van het e-mailbericht moet waarborgen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: E-mail, Phishing, Keurmerk

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord