abonneren

Abit houdt op 31 december op met bestaan

Abit, ooit vooraanstaand fabrikant van moederborden en componenten, zal op 1 januari 2009 van het toneel verdwijnen. Moederbedrijf Universal Scientific Industrial herstructureert en probeert de kosten te drukken. Als resultaat daarvan is er geen geld meer voor het kwakkelende Abit.Abit stond ooit bekend als fabrikant van de beste moederborden ter wereld, populair bij gamers en overklokkers. Helaas ging het sinds enkele jaren bergafwaarts met Abit. Eerst zag het bedrijf zich gedwongen te stoppen met de verkoop van grafische kaarten, daarna werd het bedrijf zelf verkocht aan USI.
Deze grote moederbordfabrikant wist het tij niet te keren voor Abit en heeft nu de beslissing gemaakt Abit op te heffen.

Het is niet voor het eerst dat er gesproken wordt over het opheffen van Abit. Al eerder deden er geruchten de ronde dat Abit zou stoppen met moederborden en alleen nog andere apparaten zou verkopen zoals digitale speakers, een digitaal fotolijstje met ingebouwde printer en een mobile internet device (mid). Wat er met deze producten gaat gebeuren is nog niet duidelijk.

Update:
De Europese vestiging van Abit laat weten dat van de geruchten niets waar is. Abit zal dan ook na 31 december gewoon blijven bestaan, zo verzekert het bedrijf ons. De geruchten zouden ontstaan zijn naar aanleiding van de beslissing van Abit om zich uit de moederbordmarkt terug te trekken. Tevens zullen enkele filialen van het bedrijf, onder meer die in de Verenigde Staten, sluiten. Abit Europa en Taiwan zullen echter blijven bestaan en consumentenelektronica van USI gaan verkopen. (Tweakers.net)

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: